Deze drie bullet journal spreads gebruik ik veel

Het fijne van een bullet journal is dat deze aan te passen is aan je eigen wensen. Omdat mijn veel gebruikte bullet journal spreads net afwijken van wat veel instagrammers, youtubers en bloggers gebruiken, wil ik vertellen welke drie ik veel gebruik. Al is het maar ter inspiratie dat je het op je eigen manier kan doen, want dan is het nog steeds een bullet journal.

bullet-journal-spreads-notebook-planner-planning-writing-plannen-notitieboek
Image by engin akyurt from Pixabay

1. De belangrijkste bullet journal spread: de daily log

De daily log heb ik het meest en eerst gebruikt van alle bullet journal spreads. Sterker nog, in het begin bestond mijn bullet journal alleen maar uit mijn dagelijkse lijstjes. Ik heb de neiging mijn dagen veel te vol te plannen, en hierdoor krijg ik toch dat overzicht terug. Hierbij maak ik graag gebruik van de verschillende tekentjes in mijn key om aan te geven dat iets belangrijk is, of een afspraak. En de ruimte om dingen te noteren – bijvoorbeeld hoe ik me voel die dag, of ik overprikkeld ben etc. – helpen me met de dagindeling. Ik ga steeds beter herkennen welke invloed mijn plannen hebben op hoe het met mij gaat. Ondertussen kan ik aan de bel trekken als mijn lijstje met taken te lang wordt, of dingen verschuiven en vast in de daily log van de volgende dag zetten.

2. De weekly spread

Voor sommige dingen zijn de meer overkoepelende bullet journal spreads fijn. Voor doelen stellen bijvoorbeeld, voor habit trackers, of om in een overzichtje afspraken te noteren. Veel mensen gebruiken daarvoor een monthly spread. Persoonlijk vind ik die periode te groot, waardoor ik vergeet iets met die spread te doen.

Om zowel een beetje het overkoepelende te hebben als een niet te lange periode, maak ik gebruik van weekly spreads. Hier noteer ik meestal zo’n drie habit trackertjes van zeven dagen. Als ik een week later een andere gewoonte bij wil houden kan ik dat zonder moeite doen. Daaronder noteer ik tussen de twee en vier praktische doelen die ik die week wil halen. Het aantal keer dat ik aan een verhaal wil schrijven bijvoorbeeld, of het aantal sollicitaties die ik gedaan wil hebben. Daar weer onder maak ik een overzichtje met de afspraken van die week.

Lees ook: plannen en waar mijn interesse vandaan komt

3. De future log

Het heeft lang geduurd voordat ik de future log mee ging nemen in mijn bullet journal spreads. Maar nu ik hem gebruik ben ik er heel erg blij mee. Per maand heb ik een vlakje van een derde pagina, waarin ik de dag van de maand noteer en de afspraak die ik heb. Terugkerende afspraken, zoals de wekelijkse D&D-sessies, zet ik er niet in. Het gaat voor mij echt om de aparte afspraken die ik moet onthouden, zoals een bezoekje aan de tandarts of een sollicitatiegesprek.

Kijk hierbij ook vooral welke manier van noteren voor jou werkt. Er zijn veel verschillende manieren om een future log te maken, en elke manier heeft zo zijn voor- en nadelen en is handig in verschillende situaties.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

9 reacties op “Deze drie bullet journal spreads gebruik ik veel”

 1. Nicole avatar
  Nicole

  Leuk om te lezen! Ik vind het altijd super gaaf om te zien hoe je met je Bujo bezig bent. Als ik dit soort beschrijvingen lees word ik wel altijd nieuwsgierig naar visuele informatie, zoals een foto van hoe het er bij jou uit ziet of een plaatje met een voorbeeld.

  1. Jantine avatar

   Snap ik ๐Ÿ™‚ De foto’s lukten deze keer niet, omdat ik ook best wel persoonlijke dingen in mijn bullet journal heb staan. Ik wil eigenlijk een keer de spreads maken zonder die persoonlijke info hiervoor. Helaas lukte dat deze week niet.

 2. Petra avatar
  Petra

  Ik hoopte op foto’s…

  1. Jantine avatar

   Die komen de volgende keer ๐Ÿ™‚

 3. nicole orriens avatar
  nicole orriens

  Leuk om te zien! Ik heb zelf geen bullet journal, tenzij ik mijn Moleskine met rechts lijntjes kan tellen.

  1. Jantine avatar

   Natuurlijk telt die. Een bullet journal is eigenlijk het systeem, niet het boekje. Als jij bullet journal-dingen toepast in je Moleskine, is dat dus jouw bullet journal ๐Ÿ™‚

 4. […] ervaring met bloggen schat ik wel eens iets net verkeerd in. De behoefte aan foto’s van de bullet journal spreads die ik veel gebruik bijvoorbeeld! Nou had ik net een aantal dagen en weken gehad waarbij er best […]

 5. […] Lees ook: Deze drie bullet journal spreads gebruik ik veel […]

 6. […] Lees ook: -> Deze drie bullet journal spreads gebruik ik veel […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.