3 voordelen van tweedehands meubels

Toen ik als student op mezelf ging wonen was het nog heel normaal: beginnen met tweedehands meubels. Degenen die bij het uit huis gaan alles nieuw en bijpassend wilden hebben, waren nog de uitzondering. Tegenwoordig – nog geen tien jaar later – schijnt dat de andere kant op te zijn geslagen. Toch is er nog steeds niets mis met tweedehands meubels in huis. Sterker nog, als het even kan koop ik ze nog steeds niet nieuw! Ik heb drie voordelen verzameld van het gebruiken van tweedehands meubels.

tweedehands-meubels-opknappen-veranderen

1. Tweedehands meubels zijn goedkoper

Tweedehands meubels zijn als het goed is goedkoper dan dezelfde kwaliteit nieuw. Soms zijn ze zelfs gratis, als je ze bijvoorbeeld krijgt van familie of via een weggeefgroep. Ik begon met gratis kasten van mijn ouders. Toen we in dit huis gingen wonen kwam er een van mijn opa en oma bij. Onze superfijne eettafel kwam gratis via facebook. Onze bank kregen we nog geen jaar oud van een buurvrouw. Die kree op haar beurt weer een nog nieuwere van haar ouders. Zelfs een slechte, goedkope nieuwe bank is niet zo goedkoop, en deze bank is superfijn!

2. Het is makkelijker ze aan te passen

Misschien is het aanpassen niet per sé makkelijker in praktische zin. Maar dat is het wel als het gaat om ‘schuldgevoel’ bij gebrek aan een ander woord. Een hele nieuwe tafel ga je niet zomaar overschilderen. Dat deden we met onze gratis tafel wel, en hij is gaaf geworden! Zo wordt je inrichting al snel persoonlijker met tweedehands meubels dan als je alles nieuw in de winkel koopt.

3. Het is beter voor het milieu

Dit punt spreekt volgens mij ook voor zich. Het is beter voor het milieu om niet elke keer nieuwe grondstoffen te hoeven gebruiken. Of om dingen weg te gooien als we ze zat zijn. Dus zowel tweedehands meubels aannemen of kopen als het weggeven of verkopen is beter voor het milieu. Daarover nadenken is voor mij een belangrijk deel van bewust leven. Net zoals bijvoorbeeld nadenken over waar je goed in bent, in plaats van te doen wat je gewend bent.

Leuke tips voor tweedehands spullen kopen kan je bijvoorbeeld hier vinden.

Heb jij tweedehands meubels? En ben jij er ook zo blij mee, of heb je ze liever nieuw?

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “3 voordelen van tweedehands meubels”

  1. […] dat je in ieder geval de wc schoon houdt. Je kan je eigen meubels uitzoeken, desnoods een voor een bij de kringloop, en zelf aanpassen je dat ziet zitten. En wie zegt dat je wat je ergens anders graag wilt niet ook […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.