Beter plannen: samen plannen helpt!

Ik ben een enorme chaoot. In het verleden gebeurde het regelmatig dat ik afspraken vergat. Ik vergat dingen te doen, of begon er gewoon veel te laat aan. Hoewel ik het heel graag goed wilde doen, lukte het me nooit om dingen goed te plannen. Waardoor ging ik beter plannen?

beter-plannen-competenties-zelfkennis-leren

Beter plannen door het ook te gaan doen

Om te beginnen: je kan nog zo veel trucjes en hulpmiddelen tot je beschikking hebben. Maar als je er niets mee doet, helpen ze natuurlijk ook niet.

Dit is een belangrijk deel van waarom het bij mij uiteindelijk beter gaat. Ik vind plannen leuk, en mijn bullet journal is een van mijn special interests. Het liefst ben ik er heel veel mee bezig. Dat helpt natuurlijk enorm.

Lees ook: plannen en waar mijn interesse vandaan komt

Ik kan beter plannen sinds ik samenwoon

Het beter en vooral realistischer gaan plannen heeft een enorme vlucht genomen sinds ik samen woon met mijn man. Al snel gingen we een digitale agenda delen. Ik had al langer agenda’s, zowel papieren als digitale agenda’s. Op mijn werk ging dat prima, maar thuis bakte ik er nog steeds niets van. Ik vergat er dingen in te noteren, en als ik dat wel deed vergat ik erin te kijken.

Samen doen helpt gewoon

Het samen doen veranderde dat, vooral door de behoefte aan duidelijkheid die mijn man heeft. Oke, ik heb die behoefte ook, maar ik moest ineens voor iemand anders duidelijker zijn. Ineens kreeg ik als ik ergens geweest was de vraag ‘heb je wel alles in de agenda gezet?’ of ‘is er een nieuwe afspraak gemaakt?’ Of als er wel een afspaak was die niet in de agenda stond, dan kreeg ik dat ook te horen.

Toepassen wat je eigenlijk al kan

Tegenwoordig gaat het beter. Veel beter. Natuurlijk vergeet ik nog steeds wel eens iets. Maar waar ik vroeger wist dat er trucjes en hulpmiddelen waren, heb ik ze nu toe leren passen. En dat op een manier die ik vroeger niet verwacht had. ‘Zorg dat je het met iemand samen doet’ is namelijk een tip die je nooit krijgt. Op zich is dat logisch, want je wordt er – zeker in het begin – een stuk afhankelijker van die ander mee. Je moet dus ook wel heel zeker weten dat je die ander kan vertrouwen. Maar in mijn situatie heeft het dus goed uitgepakt.

Ik verwijs nog maar een keer naar de site als het gaat om bullet journals bijhouden. Laat je niet gek maken dat je per se creatief moet zijn. Het mag, maar het moet niet! Begin lekker bij de basis, en kijk wat voor jou werkt.

De link naar bol.com is een affiliate link. Als je via die link wat bestelt verdien ik een klein percentage van het bedrag dat je uitgeeft, maar je betaalt niet meer dan je anders bij hen doet, enzovoorts en zo verder.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Beter plannen: samen plannen helpt!”

  1. nicole orriens avatar
    nicole orriens

    Wat fijn dat het nu beter gaat met plannen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.