Drie manieren waarop ik mijn journal gebruik

Als kind besloot ik in een dagboek te gaan schrijven. Veel verder dan ‘sorry dat ik zo lang niet geschreven heb’ en proberen te beschrijven wat ik de weken of maanden ervoor gedaan had, werd het vaak niet. Dat was dus geen succes. Tegenwoordig ‘journal’ ik dagelijks, en haal ik er juist heel veel plezier uit. Wat doe ik nu anders? Op deze manier gebruik ik mijn journal:

Gratitude journal

Soms heb ook ik totaal geen inspiratie waar ik over wil schrijven op een dag. Omdat het me heel erg helpt om het wel te doen, maak ik op zo’n moment een lijstje met dingen waar ik dankbaar voor ben. Zo zorg ik voor wat positiefs in mijn journal, en heb ik in ieder geval geschreven voor die dag.

Lees ook: -> Deze drie bullet journal spreads gebruik ik veel

Van me af schrijven

Wat ik meestal doe is tijd maken om gewoon te schrijven wat er in me op komt. Dat kan zijn waar ik mee bezig ben of wat ik die dag gedaan heb. Het kan ook zijn dat ik in mijn hoofd de hele tijd met een onderwerp bezig ben, en alles wat ik daarover denk op papier zet. Op die manier lukt het me beter om gedachten die maar in mijn hoofd rond blijven spoken los te laten. Dit is wat voor mij het meest helpt om goed in mijn vel te zitten.

Mooie quotes en plaatjes

Een journal hoeft niet alleen uit tekst te bestaan. Ik heb een lading stickers en plaatjes liggen, en een stapel washi-tape. Soms is het heerlijk om een mooie pagina te maken, door er een quote op te schrijven en het verder te versieren. Of ik bewaar iets zoals een bioscoopkaartje, of een kaart die ik van iemand gekregen heb, en plak die in.

Ik kan je niet vertellen dat je elke dag moet gaan journalen. Ik kan je wel vertellen dat het mij heel erg geholpen heeft om beter in mijn vel te zitten.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.