Ik hou van schrijven. Ik schrijf korte verhalen en online content, en ik wil ooit zelfs een boek op mijn naam hebben staan. De handige schrijftools die ik ontdekt heb deel ik graag. Natuurlijk begin ik met de tools die ik zelf als prettig en handig ervaren heb. Gebruik je zelf iets anders wat je heel fijn vindt? Laat het dan zeker weten!

Handige schrijftools op je computer

De meesten van ons gebruiken tegenwoordig software om te schrijven. Deze dingen zijn sowieso fijn.

  • Microsoft word

Het wordt nog steeds het vaakst gebruikt, en ja, ik gebruik zelf ook meestal word.

  • Google docs

Ik ga zelf steeds meer over op google docs. Het werkt nog wat makkelijker en overzichtelijker dan word vind ik, en omdat het de documenten in google drive opslaat kan je overal en achter elke computer, tablet en zelfs op je telefoon verder werken als je wilt.

  • Focuswriter

Met dit programma kan je gewoon schrijven, zonder afgeleid te worden door dingen als tekstopmaak.

  • WordPress

Dat spreekt voor zich denk ik. Ik blog nu alweer een aantal jaar met wordpress, en ik vind het steeds prettiger worden. Een paar jaar geleden had ik nog gezegd dat blogger ook een prima tool is, zeker als je gratis wil bloggen. Tegenwoordig vind ik wordpress gewoon fijner.

Handige boeken over schrijven

Ik moet natuurlijk eerlijk zijn: ook ik heb nog geen echt boek geschreven. Ik kan dus niet zeggen ‘deze boeken zorgen ervoor dat je een succesvolle schrijver wordt!’. Wel zorgden ze ervoor dat ik weer inspiratie opdeed en aan de slag ging tijdens een schrijfdip.

Pennen en notitieboekjes

handige-schrijftools-notitieboekjes-schrijven

Soms vind ik het gewoon fijn om met de hand te schrijven. Misschien is het raar, dan is dat maar zo. Het kietelt in ieder geval mijn creativiteit. Notitieboekjes of schriften met fijn papier en goede pennen zijn daarbij wel belangrijk. Hoewel wat fijn schrijft erg persoonlijk is, wil ik ook hiervan wat delen als handige schrijftools.

  • Leuchtturm1917

Het is eigenlijk een bullet journal, maar ik vind het vaak fijn als ik ook tekeningetjes kan maken. Ondertussen zorgen de stipjes ook weer dat ik niet steeds groter of scheef ga schrijven.

Op de een of andere manier werkt het papier gewoon voor mij, en ze zijn lekker goedkoop zodat ik durf te kliederen.

De pennen die ik het meest gebruik zijn:

Ik dacht eerst dat ze waarschijnlijk overpriced waren voor fineliners, maar sinds ik er toch een heb gekocht om te proberen ben ik verkocht. Ik vind het erg fijn dat ze veel minder ghosten en doordrukken dan andere fineliners.

Bovenstaande vulpen is fijn, maar je kan ook andere vulpennen proberen natuurlijk. Let er wel op dat je er een kiest waarvan de vullingen makkelijk te vinden zijn.

Verder vind ik de markers van Stabilo die ik heb superfijn om bijvoorbeeld namen en plaatsnamen te markeren.