Over mij

Wie is dat nou, die blogger? Dat schijnen mensen zich af te vragen, dus bij een blog hoort een ‘over mij’-pagina. Bij deze, een pagina over Jantine de blogger.

Foto

Een foto van mij

Nou heb je in ieder geval een plaatje. Dat ben ik op mijn trouwdag, 10 februari 2014, en het is een van de mooiste foto’s van mij die ik heb. Ik heb namelijk een enorme hekel aan op foto’s gaan, dus dat gebeurt erg weinig. Deze foto is volgens mij gemaakt door mijn broertje, maar hij zou ook door mijn vader gemaakt kunnen zijn. Die zijn namelijk allebei gek op fotograferen, en hebben een grote rol gespeeld in het maken van onze trouwfoto’s. Want oh ja, ik heb weinig geld, en als dingen goedkoop kunnen met goed resultaat vind ik dat tof. Trots kunnen zeggen dat die prachtige foto’s door mijn broertje gemaakt zijn, goed is hij he, vind ik ook tof.

Kletskous, maar ook niet

Ik ben een kletskous, en vind het leuk om dingen te vertellen. Volgens mijn man kan ik goed ratelen als ik op dreef ben. Dit gebeurt vooral als ik me heel erg op mijn gemak en ontspannen voel. Aan de andere kant kan ik ook erg stil en bedachtzaam zijn. In groepen komt dat vaak voor. Iets wat ik veel hoor is dat áls ik dan wat zeg, men dan ook maar beter kan luisteren, want dan heb ik ook echt wat te zeggen.

Labeltjes

Iedereen schijnt wel iets te hebben tegenwoordig. Of dat ook echt zo is, ik denk het niet. Interessant onderwerp voor een blogpost trouwens, de uitspraak ‘iedereen heeft tegenwoordig wel wat’. Maar goed, ik heb dus inderdaad wél een labeltje, twee zelfs. Ik heb een dysthyme stoornis, wat betekent dat ik chronisch depressief ben. Daar heb ik ondertussen redelijk goed mee leren leven volgens mij. En ik heb een stoornis op het autistische spectrum, ASS dus. Daarvan merk ik vooral dat ik snel overprikkeld ben, en dat ik extra moeite stop en moet stoppen in het plannen van mijn leven. Ik wil nogal eens te veel. Plannen, daar wil ik ook weer meer van terug laten komen, want dat kan zeker erg leuk zijn.