a-deadly-deception-tessa-harris-book-review

A Deadly Deception | Review

De boeken over Constance Piper beginnen met Jack the Ripper. Zijn moorden lijken gestopt te zijn. Maar Whitechapel is in A Deadly Deception nog steeds alles behalve een veilige plek voor vrouwen. Zeker als er onverwacht toch weer een vermoorde vrouw gevonden wordt.

a-deadly-deception-tessa-harris-book-review

Zoals iedereen in de buurt, komen Constance Piper en haar zus Flo al snel achter de moord. Haar moeder blijkt de vrouw te kennen, en Constance komt er al snel achter dat de vrouw zorgde voor het zoontje van Mary Jane – degene die acht maanden eerder het laatste slachtoffer van Jack leek te zijn. Voor ze het weet is ze weer betrokken in het onderzoek, met hulp van haar overleden vriendin, miss Tindall.

Dit vond ik van het boek

Ik heb de eerdere twee delen van deze serie ook gelezen. Mijn aandacht werd als eerste getrokken doordat het rond het Jack the Ripper-fenomeen geschreven is. Op de een of andere manier vind ik dit gruwelijke stukje Londense geschiedenis enorm fascinerend. Daar ben ik niet de enige in gelukkig.

Wat ik erg tof vind aan deze serie, is dat Tessa Harris hierin meeneemt dat veel mensen bezig waren met dingen als mediums en bovennatuurlijke verschijnselen. Aan de ene kant was er veel meer mogelijk, omdat de techniek en wetenschap heel erg hard vooruitgang boekten. Daardoor konden charlatans veel makkelijker hun publiek voor de gek houden door nieuwe technieken te gebruiken. Aan de andere kant was er ook gewoon nog heel veel onbekend. Daar wordt in deze serie op ingespeeld door van Constance een echt medium te maken, die wel degelijk communiceerd met een geest.

Aan de andere kant lijkt het in dit deel van de serie wat te ver doorgevoerd te worden. Waar Constance in de eerdere twee delen nog zelf op onderzoek uit ging en toevallig daar hulp bij kreeg, was ze nu vooral om hulp van miss Tindall aan het roepen.

Daarbij is Constance toch wel een behoorlijke Mary Sue geworden. In deel een was ze een slimme jongedame die om te overleven bloemen verkocht, en daarbij mensen afleidde zodat haar zus hun zakken kon rollen. In dit deel veroordeelde ze haar zus nog net niet om hoe die voor brood op de plank zorgde, terwijl ze zelf tegen heug en meug zo af en toe wat bloemen verkocht als het echt niet anders ging – tussen het vrijwillige rondneuzen en bemoeien met de politie door. Ze heeft nog net geen bandje om haar pols met WWTD – What Would Tindall Do?

Ik vind het heel jammer dat Constance geleidelijk aan zo veranderd is. Het maakte dit boek minder leuk dan ik gehoopt had dat hij zou zijn.

Alles bij elkaar is het nog steeds een boek waar ik plezier aan beleefd heb. Als er een volgend deel in deze serie komt, wil ik dat zeker ook nog lezen.

Ik kreeg een gratis e-book via Netgalley in ruil voor een eerlijke recensie. Deze post bevat affiliate links naar bol.com.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.